در دوربین ها و تفاوت آنها HD و Full HD رزولوشن های   

High Definition Video یاHD Video  به سیستم ویدیویی گفته می شود که وضوح تصویر بالاتری نسبت به سیستمهای استاندارد ویدیویی که  Standard Definition نامیده می شوند، دارند. سیستم های ویدیویی استاندارد شامل SECAM، NTSC  وPAL  که حتما نام آنها را روی تلویزیون خود دیده اید، دارای وضوح تصویر 486 خط هستند. در حالی که ویدئوهای HD  دارای 720 یا 1080 خط می باشند و این به معنای کیفیت بالاتر تصاویر است.
واژه FULL HD که از آن استفاده میکنید صرفا نشان دهنده رزولوشن فیلم خروجی است. به عبارت دیگر Full HD بودن یک فیلم تنها تعداد پیکسلهای هر فریم آن را مشخص میکند و هیچ چیز دیگری در مورد کیفیت فیلم نمی گوید. هر دوربینی از یک روش Encoding برای ذخیره فیلمها استفاده میکند که میتواند در کیفیت خروجی آن تاثیر گذار باشد، ربطی هم به اندازه فیلم خروجی ندارد.
رزولوشن تنها یکی از عوامل تعیین کننده اصلی در کیفیت فیلمهایی است که با دوربینهای عکاسی و camcorder های معمولی گرفته میشود. 


HD در فرمت p و i منظور از چیست؟  
 اصولا این تفاوت به نوع اسکن تصویر برمیگردد.کهP نشانگر Progressive Scan و  i نشان دهنده Interlaced Scan  می باشد.    
تفاوت دقیق این دو نوع اسکن یک بحث کاملا تخصصی Multimedia است ولی به طور خلاصه و ساده می توان به شرح ذیل اشاره کرد.      
تصور کنید که شما یک تصویر 1080x1920 پیکسل دارید که قرار است نمایش داده شود که 1080 خط افقی دارد، در p1080 کل 1080 پیکسل با هم و در یک لحظه نمایش داده می شوند.
درحالیکه در i1080 موقع نمایش تصویر ابتدا خطوط زوج (یا فرد - متفاوت در استانداردهای مختلف) نمایش داده میشود و سپس خطوط فرد (یا زوج-...) 
فایده این کار اینست که شما برای هر فریم پهنای باند مورد نیاز را تقریبا نصف می کنید (تصویر فشرده نشده) و هرچقدر پهنای باند کمتر باشد، قیمت چیپ ها و سخت افزاری که برای پردازش یا نشان دادن آن سیگنال لازم است هم کمتر میشود. در یک تصویر فشرده شده حتی این اختلاف پهنای باند از نصف هم بسیار کمتر می شود و به همین خاطر است  که استفاده از i1080 در لوازم صوتی و تصویری بسیار محبوب هست (سخت افزار ارزان تر = هزینه ساخت پایین تر برای تولید کننده ها)  
عموما با یک پهنای باند و Refresh Rate ثابت، تصویر Interlaced می تواند رزولوشنی دو برابر یک تصویر Progressive را داشته باشد. مثال معروف این قضیه اینست که با Refresh Rate ثابت، یک تصویر i1080 (یعنی 1080x1920 و Interlaced) تقریبا پهنای باندی معادل با یک تصویر p720 (یعنی 720x 1280 و Progressive ) نیاز دارد، به همین خاطر است که معمولا هم تصاویر i1080 را با p720 مقایسه می کنند.   
اگر به دوربین های فیلم برداری Full HD بازار نگاه کنید (مثلا محصولات SONY که تبلیغ زیادی هم درباره Full HD بودنشان می شود) می بینید همگی بدون استثنا تصاویر i1080 رو فیلمبرداری می کنند که باعث می شود هزینه تولید دوربین فیلمبرداری برای سازنده حتی بیشتر از 30 درصد کمتر شود. (فیلم برداری i1080 نسبت به p1080 نیاز به نصف تعداد CCD Array دارد.) 
اینکه یک قطعه یا ویدیو که خریداری می کنیم و سازنده به عنوان p1080 تبلیغ کرده است واقعا p1080 هست یا نه، نمیشود درباره اش نظر قطعی داد ولی عموما، اکثرا در داخل محصول ها کل عملیات بصورت Interlaced انجام میشود و در آخرین مرحله یک چیپ عملیات DE interlacing را انجام میدهد که بدون شک هم کار بی خطایی نیست.