مقایسه دروبین های AHD,TVI وCVI


مقایسه دروبین های AHD,TVI وCVI /technodid/تکنودید

نمایش تصویر دوربین مداربسته و دوربین تحت شبکه

یکی از تفاوت های اصلی دوربین مداربسته آنالوگ و تحت شبکه در نحوه ارائه تصویر و اسکن تصاویر است. در دوربین تحت شبکه (دوربین IP ) روش تصویر برداری به صورت پیشرفته است که با ذخیره سازی و انتقال تصاویر به صورت همزمان کار خود را انجام می دهد. این یک روش اسکن با استانداردی جهانی است که دارای ویژگی هایی خاص برای انتقال تصاویر HD و FULL HD است. این روش اسکن باعث کاهش لرزش در میان سطر های تصویر می شود که با حرکتی نرم در بین فریم ها، تصاویر را با وضوح بیشتر به نمایش می کشد. این روش اطلاعات تصویر را به صورت کامل حفظ می کند و از لحاظ نمایش نور در تصویرنیز بی نقص است.
نمایش تصویر دوربین مداربسته و دوربین تحت شبکه/تکودید
اسکن تصاویر به دو روش INTERLANCE و PROGRESSIVE انجام می شود. روش اول مخصوص دوربین آنالوگ بوده که فریم های تصویر را به دو بخش خطوطی زوج و فرد تقسیم می کند و با تحلیل و بررسی این خطوط به صورت جدا و اسکن نهایی تصویر را ارائه می دهد. این روند به دلیل زمان بر بودن باعث کند شدن سیستم اسکن می شود و در نهایت باعث افت کیفیت شدیدی در هنگام زوم و یا دیدن تصاویر خواهد شد، لازم به ذکر است که این عمل سه گانه تحلیل باید در کمتر از یک ثانیه برای همه فریم ها انجام شود. در تصویر زیر نحوه اسکن تصاویر را مشاهده می کنید.
تصویر interlance
در حالت PROGRESSIVE تصاویر و فریم ها به صورت یک جا بررسی می شوند و خطوط زوج و فرد مانند دوربین آنالوگ جدا سازی نمی شوند. این تحلیل و بررسی همزمان باعث افزایش سرعت پردازش و ارائه بهترین تصویر می شود. در تصویر زیر نحوه اسکن تصاویر را مشاهده می کنید.
تصویر progssive
دوربین های تحت شبکه به دلیل اینکه در کمتر از یک ثانیه بیش از ۲۰ فریم، از محیط تحت پوشش خود می گیرند، به این سیستم پیشرفته مجهز هستند


مزایای دوربین های تحت شبکه (IP CAMERA)
یکی از مزایای دوربین های تحت شبکه (IP CAMERA)، تنظیم هر دوربینی از طریق شبکه و بشکل مستقیم است که در این حالت، بسادگی تمام عملکرد های اساسی و تاثیر گذار در تنظیم کیفیت دوربین از طریق اینترنت میسر خواهد بود و بدون مراجعه به محل نصب دوربین مداربسته، می توان با استفاده از آدرس IP یا همان کد مخصوص در آدرس گذاری روی دوربین، لنز، بازه دید و یا نور مناسب را در تصویر ویدئویی تنظیم کرد. این خصوصیت باعث شده تا فرد به سادگی و با سرعت مناسب، فرامین لازمه را به دوربین خود اعمال و تصویر دلخواه خود را بدست آورد.مزایای دوربین های تحت شبکه (IP CAMERA)/تکنودید

هم چنین برای ایجاد و انتقال این تصاویر گرفته شده از دوربین در سطح شبکه از کابل های مخصوص CAT5 و CAT6 استفاده می شود. این کابل ها دارای شکل و سوکت های مخصوص به خود هستند که اتصال به شبکه فراهم می کند. هم چنین این دوربین های تحت شبکه امکان ایجاد و ساخت بستر شبکه بر پایه فیبر نوری در سرعت های بالا نیز دارند. این تکنولوژی باعث بهبود کیفیت و سرعت انتقال تصاویر و هم چنین افزایش عمر مفید شبکه در بروز رسانی و ماندگاری بیشتر خواهد شد.


انواع تنظیم نور پیش فرض در دوربین مداربسته تحت شبکه
در دوربین تحت شبکه ۳ نوع تنظیم نور به صورت پیش فرض نصب و برنامه ریزی شده است که در این سرویس های تصویر برداری دید در شب بودن دوربین مداربسته اهمیت ندارد.
این خصوصیات با ایجاد تعادل در نور تصویر باعث بهبود روند نمایش تصویر می شود.
سیستم بالانس سفیدی تصویر
این سیستم که AWB نامیده می شود و مخفف عبارت Automatic White Balance است، با تنظیم نور زمینه و ایجاد تعادل در آن نور سفید موجود در محیط را پخش یا حذف می کند. این قابلیت برای دوربین Indoor و یا دوربین Outdoor وجود دارد.

سیستم کنترل کننده میزان روشنایی تصویر
این قابلیت که BLC نامیده می شود که محفف Back Light Compensation است. در هنگام کم بودن نور در محیط ، با شناسایی میزان نور در محیط عمل یکسان سازی را شروع کرده و به تعادل می رساند. این سرویس هم به صورت دستی و هم اتوماتیک قابل اجرا شدن است و بیشتر کاربران این ویژگی را در حالت اتوماتیک گذاشته تا همواره تصویری مناسب دریافت کنند.
حذف نقاط پر نور در تصویرانواع تنظیم نور پیش فرض در دوربین مداربسته تحت شبکه/تکنودید
حذف و تنظیم نقاط پر نور در تصویر که با نام HLC، یا High Light Compensation بیان می شود. از ویژگی های حیاتی دوربین هایی است که در مکانهایی وجود دارند که تفاوت نور در آن زیاد بوده و این تضاد نوری باعث بی کیفیت شدن تصویر می شود که با فعال شدن این سرویس تصویر دریافتی مناسب و قابل تشخیص می شود.




حواستان به دوربین های HD هم باشد!
تکنولوژی نظارت تصویری HD‌, برترین تکنولوژی آتی خواهد بود شاید هم اکنون هم همین اتفاق افتاده باشد.‌HD CCTV، با بکار بردن کابل کواکسیال، مشابه آنچه در شبکه آنالوگ قدیمی استفاده می‌شد، اما با ارائه کیفیت تصویری بالا و وضوح تصویر شفاف، یک راهکار منحصر به فرد برای متخصصان امنیتی و مشتریان آنها که در پی کارایی‌ها و بازدهی‌های موثرتر وبهتری هستند، محسوب می‌شود. در این مقاله با رندی جونز، موسس و ریاست SG دیجیتال که دارای سابقه کاری در این موضوع است مصاحبه کردیم.


    HD cctvچيست ؟
HD cctv، عبارتي است كه كلاس جديدي از تجهيزات سی‌سی‌تی‌وی ‌را معرفي مي‌كند كه مبتني بر انتقال دهنده سيگنال SMPTE292M HDSDI (اينترفيس ديجيتال سريال با مشخصه هاي برتر) مي‌باشد‌. به طور اساسي، با استفاده از لينكي بين دوربين و دی‌وی‌آر كه هم اكنون يك خط ديجيتالي كيفي broadcast مي‌باشد، امكان انتقال كيفيت كامل تصاویر دوربين به‌ دی‌وی‌آر‌وجود دارد. از نظر ما، HDcctv، نسل بعدي سی‌سی‌تی‌وی است كه در نهايت باعث جايگزيني دوربین‌های آنالوگ مي‌شود. ‌دوربين‌هاي HD در همه جا وجود دارند. حتي گوشي همراه شما نيز اغلب داراي دوربين‌هاي داخلي تا 2 مگاپيكسل يا حتي بهتر مي‌باشند. شما مي‌توانيد يك دوربين فيلم‌برداري كامل HD را از فروشگاه الكترونيكي محله خود با قيمتي كمتر از 100 دلار تهيه کنید. تنها دليلي كه ما نتوانسته‌ايم با توجه به قيمت پايين آن، از *مزاياي كيفي HD* ‌در CCTV‌استفاده كنيم، تبادل سيگنال موجود مي‌باشد. NTSC آنالوگ، تنها اجازه انتقال رزولوشن‌ 430 ‌را مي‌دهد و سيستم‌هاي دوربين مبتني بر آی‌پی همچنان از نظر كاربرد براي بسياري از ما پيچيده هستند. با *بكاربردن‌ HD CCTV* اين مشكل برطرف شد.

مزاياي HD cctv چيست‌؟
HD cctv داراي مزيت‌هاي بسياري از جمله تسهيل در نصب تا كارايي و بازدهي بي‌همتاي آن‌ مي‌باشد. HDSDI برخي از مشخصات فيزيكي CCTV آنالوگ در سيگنال وابسته به *كابل كواكسيال* را به اشتراك مي‌گذارد، دوربين‌ها تنها بعنوان يك نوع آنالوگ نصب مي‌شوند و نيازي به پروگرام كردن به وسيله نصاب دوربين، وجود ندارد. اگرچه، به وسيله جايگزين شدن انتقال ويديويي‌ آنالوگ به وسيله HDSDI، كابل كواكسيال مشابه، مي‌تواند 30 فريم با مشخصات برتر(HD) و رزولوشن كامل 1080P و 720P را در هر ثانيه از تصاویر ویدئویی به دی‌وی‌آر تحويل دهد. ويديوي زنده دريافتي به وسيله HDcctv نيز در تمام مدت با *وضوح تصوير كامل* و اغلب بدون تاخير و در زمان واقعي نشان داده مي شوند.

 مزاياي رقابتي HDcctv براي خوانندگان مجله چيست؟
ما معتقديم كه HDcctv آينده صنعت سی‌سی‌تی‌وی مي‌باشد. براي هر فردي كه علاقه مند به ارائه بهترين راهكارها به مشتريان اصلي خود باشد، كسب اطلاعات درباره تكنولوژي و اينكه چه كسي بهترين راهكارها را به بازار عرضه مي كند، امري اجتناب ناپذير مي‌باشد.

آیا HDcctv به نصاب‌هاي آنالوگ، اجازه رقابت با نصاب‌هاي دوربين‌هاي مبني بر آی‌پی را مي‌دهد؟
يك نصاب آنالوگ مي‌تواند راهكار كاملا مشابهي را براي همه محصولات مشابه بكار برد. HDcctv، از نظر كيفيت تصوير و همچنين پایین بودن قيمت نسبت به دوربين‌هاي مبني بر آی‌پی ارجحیت دارند. يك فروشنده چگونه تشخيص دهد كه يك محصول واقعا بر اساس تكنولوژي HDcctv است؟ هر محصولي داراي لوگوي قراردادي HD باشد و يا عبارت "HD-SDI SMPTE292M." را داشته باشد، آنگاه اين محصول با استاندارد 10 ساله اي كه مورد پذيرش قرارداد HD مي‌باشد، سازگار است.

آيا HDcctv مي‌تواند با سخت‌افزار و برنامه‌هاي كاربردي مبني بر آی‌پی، همكاري نمايند؟
امروزه راهكارهاي زيادي براي اين يكپارچگي وجود ندارد، اما به زودي HDcctv با سيستم‌هاي مبتني بر آی‌پی يكپارچه مي‌شوند. همان‌طور كه سيستم‌هاي آنالوگ امروزي اين كار را انجام مي‌دهند و اين كار اساساً به وسيله ارائه دی‌وی‌آر هيبريد كه مي‌تواند ضبط و نمايش آنالوگ، آی‌پی و يا HDcctv داشته باشد، انجام مي‌پذيرد. كمپاني‌هاي بسيار كمي HDcctv را به سمت جريان‌هاي آی‌پی‌اي كه ممكن است يك
برنامه كاربردي در سيستم‌هاي بزرگتر را پيدا كنند‌ و اجازه تغذيه HDcctv به وسيله ان‌وی‌آرهاي دريافتي را بدهد، توسعه مي‌دهند. ما اكنون براي مدت زمان خاصي، يك راهكار مبني بر PC را بوسيله HDcctv و آنالوگ در سيستم مشابهي ارائه داده‌ايم.دوربین های HD /تکنودید

    مشخصات HDcctv را کمی توضیح دهید‌؟
مشخصات HDcctv شامل مجموعه مستندات استاندارد گسترش يافته‌اي توسط كميته فني قرارداد HDcctv مي‌باشد. اين مستندات ملزومات عملياتي و اجرايي و سطوح توافق نامه‌ای براي سيستم HDcctv از دوربين به صفحه نمايش را مشخص مي‌كنند. منظور از هرگونه استانداردسازي و فرآيند مطلوب، تضمين همكاري و تعامل محصولات، اجزاء و سيستم‌هاي طراحي و تست شده مطابق با استاندارد مي‌باشد. لوگوي HDcctv- به وسيله كمپاني‌هاي تطبيق دهنده HDcctv روي تجهيزات مشخص مي‌باشد و اين علامت تضميني براي انطباق محصول يا سيستم است كه يك تجربه نصب و راه‌اندازي HDcctv ديجيتالي براي نصب‌كنندگان سيستم و متخصصان امنيتي
فراهم خواهد نمود. ورژن‌هاي برنامه‌ريزي شده استاندارد HDcctv، نظارت موفق و مقرون به صرفه‌تري را ارائه مي‌دهند، كه به وسيله افزودن قابليت‌هايي مانند ارتباطات دو طرفه و فعال نمودن كابل تغذيه و همچنين توسط افزايش كارايي مانند انتقال 300 متر روي كابل كواكسيال RG59 و افزايش آرايه‌هاي پيكسلي تا حداكثر 20 ميليون پيكسل به ازاي هر فريم، اين موضوع فراهم مي‌گردد.

    مزایای HD CCTV
سادگی نصب

محصولات HD CCTV که به تازگی‌ نصب شده‌اند و یا‌ در نصب‌های آنالوگ استفاده شده‌اند می‌توانند از کابل کواکسیال استاندارد (RG/59, RG/6 ,RG/11) استفاده نمایند و تنها لازم است بعد از نصب دوربین‌ها، یک دی‌وی‌آر جدید نیز نصب شود.
نیازی به آموزش اضافی و شبکه‌‌بندی جدید نداریم.
اقتصادی

یکی از بیشترین هزینه‌ها در برگرداندن یک سیستم آنالوگ قدیمی، تغییر کابل‌ها در زیرساخت شبکه می‌باشد. با استفاده از HD cctv، نیازی نیست که کابل مربوط به سیستم‌های آنالوگ برای دستیابی به مزایای حاصل از دوربین‌های دیجیتالی با وضوح تصویر بالا، جایگزین کردند.

وضوح تصویر / هزینه کمتر

انتقال تصویر HD cctv روی خطوط خودش بدون فشردگی انجام می‌شود. این امر موجب می‌گردد که ویدیویی با کیفیت مگا‌پیکسلی، که بدون هرگونه مساله و یا اختلالی‌ فراهم گردد و همچنین تاخیری بین فرمان‌ها و زمانی که دوربین پاسخ می‌دهد، وجود ندارد. نظارت تصویری، بخش عظیمی از بودجه یک سیستم امنیت فیزیکی است و دوربین‌های سی‌سی‌تی‌وی از نظر قیمت نسبت به دوربین‌های آی‌پی
بسیار پایین‌تر می باشند. ‌HD cctv، محدودیت بودجه واقعی و برنامه‌های کاربردی را بدون از دست رفتن (‌اتلاف) کارایی وضوح تصویر مورد نظر و طراحی شده، ارائه می‌دهد.

 مشخصات ویژه‌‌HD‌

دوربین‌های HD برای نمایش دادن جزئیاتی مانند صوت افراد، خواندن شماره پلاک خودروها یا استفاده از یک دوربین مستقل برای پوشش دادن یک محوطه بزرگ، بسیار مناسب می‌باشد. دوربین‌های HD و مگاپیکسلی از راهکارهای دارای وضوح تصویر بالا می‌باشند در حالیکه انتقال و تحویل سیگنال آن دو متفاوت است.

مقایسه HD CCTVبا مگاپیکسل آی‌پی

دوربین‌های دیجیتالی مگا‌پیکسلی تصاویری با وضوح بالا را روی زیرساخت شبکه مبنی بر آی‌پی، منتقل می‌کنند. HD cctv، استاندارد دیجیتالی وضوح تصویر بالا را ارائه می‌دهد که روی یک سیستم آنالوگ فرستاده می‌شود. نصب ‌سیستم آنالوگ در بازار نظارت تصویری بسیار ساده است و HD cctv بسیار شبیه به مسیری که برای سیستم‌های آنالوگ انجام می‌شود، انجام می‌پذیرد.

 

CCD یا CMOS ؟   
 

امروزه، استفاده از دوربین های عکاسی دیجیتال کاملاً معمول شده است و اغلب افراد در طول زندگی خود حدأقل یکبار با این سوال روبرو می شوند که “چه دوربینی بخرم؟”CCD یا CMOS ؟  /تکنودید

جواب این سوأل آسان نیست! نیاز به مطالعه و بررسی جزئیات فنی دوربین های موجود و همچنین مقایسه عملکرد آن ها دارد. بنابراین یکی از مهم ترین گام های موجود در انتخاب یک دوربین، بررسی دقیق جزئیات فنی آن است. در صورتی که جزئیات فنی یک دوربین دیجیتال را بررسی کرده باشید، حتماً با چنین عبارتی مواجه شده اید : “این دوربین از CCD استفاده می کند” و یا “این دوربین از CMOS استفاده می کند”. با توجه به اینکه حسگر تصویر یکی از مهمترین قسمت های یک دوربین دیجیتال است و اینکه استفاده از یکی از این دو نوع تکنولوژی در دوربین های کنونی معمول بوده و گاه انتخاب ما دچار تردید می شود، در این نوشته به توصیف، مقایسه و بررسی مزایا و معایب این دو تکنولوژی پرداخته ام.

این دو ابزار، ذاتاً یک هدف را دنبال می کنند و آن هدف تبدیل تصویر اپتیکی به سیگنال های الکتریکی است که در نهایت تصویر دیجیتال را ایجاد می کند. در یک دوربین دیجیتال، لنز و یا سیستم لنزها، نور وارد شده را پس از عبور از فیلتر، در محل حسگر تصویر همگرا می کنند و تصویر ایجاد شده به پردازشگر تصویر منتقل می شود. پردازشگر تصویر یک نسخه دیجیتال از تصویر می سازد و آن را به تراشه ی فشرده سازی ارسال می کند تا به فرمت مورد نظر (TIFF، JPG و …) تبدیل شود. پردازنده ی اصلی (CPU)، تصحیحات لازم را بر روی تصویر انجام می دهد و آن را بر روی حافظه ذخیره می کند. DRAM به منظور انجام اعمال پردازش تصویر توسط CPU به کار گرفته می شود. در نهایت عنصری برای آماده سازیِ نهایی به منظور مشاهده ی تصویر تعبیه شده است.

CCD و یا CMOS در واقع دو گونه ی متفاوتِ حسگر تصویر(Image Sensor) می باشند و طبعاً نقش بسزایی را در عملکرد یک دوربین دیجیتال ایفا می کنند.

تکنولوژی CCD

ایده ی اصلیِ CCD این است که با برخورد نور به آن از خود اثر فتوالکتریک نشان می دهد. بار الکتریکی ای که توسط ماتریس بزرگی از خازن ها جمع آوری می شود به یک تقویت کننده ی بار الکتریکی ارسال می شود. تقویت کننده، بار مورد نظر را به ولتاژ تبدیل می کند. با تکرار این عمل، کل تصویر برای مرحله ی بعدی پردازش، ساخته می شود.

تکنولوژی CMOS

CMOS ها بر مبنای تکنولوژی ریزپردازنده ها ساخته می شوند. تراشه ی مذکور، در هر پیکسل شامل ترانزیستورهایی است که بار الکتریکی را تقویت می کنند و به صورت مجزا (برای هر پیکسل) به پردازنده ارسال می کنند.

مقایسه ی CCD و CMOS

مصرف انرژی

حسگر های CCD نسبت به حسگر های CMOS توان بیشتری مصرف می کنند. توان مصرفی یک حسگر CCD می تواند بیشتر از ۱۰ برابر توان مصرفی یک حسگر CMOS مشابه باشد.

نویز

در حسگر های CMOS امکان به وجود آمدن نویز بیشتر است.

حساسیت به نور کم

CCD ها در نور کم، از حساسیت بیشتری برخوردار می باشند. دلیل این مطلب، این است که در تراشه های CMOS ترانزیستورهایی وجود دارند که نسبت به نور دریافتی حساسیتی از خود نشان نمی دهند.

قیمت

حسگر های CMOS را به سادگی می توان در خط تولید یک تراشه ی سیلیکونی، تولید کرد. بنابراین CMOS ها نسبت به CCD ها از قیمت پایین تری برخوردارند. تولید CCD ها فرآیند هزینه بری دارد.

همسانی

این فاکتور بدین معنی است که هر یک از پیکسل ها می بایست در برابر نور یکسان، حساسیت یکسانی از خود نشان دهند. در CMOS، هر یک از پیکسل ها خود به تنهایی عملیات تقویت بار را انجام می دهند و بنابراین همسانی در آن ها پایین تر است.

سرعت

اغلب توابع و نیاز های یک دوربین را می توان در یک تراشه ی CMOS تعبیه کرد. بنابراین CMOS به علت یکپارچگی مراحل، از سرعت بالاتری برخوردار است.

اغتشاش و حالت محوی در تصویر (Smear)

یکی از معایب حسگر های CCD این است که در صورتی که در معرض نور عمودی قرار گیرند، تصویر دچار اغتشاش می شود (در شکل زیر ببینید). CMOS ها در این زمینه عملکرد مناسبی دارند.
 
پس بالاخره کدام یک بهتر است ؟!

با توجه به تفاوت هایی که ذکر شد، در صورتی که به دنبال دوربینی با کیفیت تصویر و تمرکز تصویر مناسب تر و حساسیت بهتر می باشید، دوربینی که دارای حسگر CCD می باشد، انتخاب بهتری است. با این حال، در صورتی که به دنبال دوربینی هستید که ارزان تر باشد، عمر باطری بهتری داشته باشد و  حساسیت بالا و کیفیت تصویر اهمیت چندانی برای شما ندارد، دوربینی با حسگر CMOS گزینه ی مناسب تری می باشد. با این همه، فن آوری حسگر های CMOS به سرعت در حال پیشرفت است و انتظار می رود به زودی رقیب سرسختی برای CCD ها شوند.

 

چطور یک دوربین مداربسته مناسب انتخاب کنیم؟   
انتخاب دوربین مداربسته مناسب برای کاربرد های مختلف یکی از مهمترین بخش های نصب و راه اندازی سیستم های مداربسته است. در انتخاب دوربین مداربسته باید نکات مختلفی را مد نظر قرار داد. در این مقاله به کاربرد انواع مختلف دوربین مداربسته اشاره شده تا نصاب ها یا کاربران آشنایی اولیه با آنها داشته باشند.
انواع دوربین های مداربسته رایج آنالوگ:
دوربین های مداربسته  دام چطور یک دوربین مداربسته مناسب انتخاب کنیم/تکنودید
دوربین های مداربسته  باکس (بدون لنز)
 دوربین های مداربسته بولت
دوربین های مداربسته پین هول (دوربین مینیاتوری)
دوربین های مداربسته PTZ (اسپید دام)
دوربین های مداربسته  اری (زاویه بسته)
(Dome Camera) دوربین های مداربسته دام   
 
قاب دوربین های دام معمولا از جنس پلاستیک است. این دوربین های با هدف استفاده در مکان های اداری و مسکونی مسقف طراحی شده اند. کیفیت تصویر این دوربین ها معمولا متوسط است و بهای مناسب آنها کابرد آنها را به شدت گسترده کرده است. لنز این دوربین ها معمولا به صورت فیکس 3.6 میلیمتر طراحی شده است. چنین لنزی می تواند یک تصویر مناسب از یک اتاق را به شرط نصب در گوشه اتاق برای شما ایجاد کند.
یکی از قابلیت های دیگر دوربین های دام مشکل بودن مشاهده زاویه دید دوربین است. این قابلیت می تواند یک نکته بسیار مثبت برای دوربین های نصب شده با اهداف امنیتی باشد.
استفاده از دوربین های دام قاب فلزی زیاد رایج نیست. از این جهت معمولا از دوربین های دام برای کاربردهای صنعتی استفاده نمی شود.
شاید در ابتدا این تصور ایجاد شود که تفاوت قیمتی بین دوربین های دام عادی با دوربین های دام دید در شب وجود دارد. حداقل در مورد دوربین های چینی این تقاوت آنقدر اندک است که استفاده از دوربین های دام عادی را تا حد زیادی کم کرده است. از طرف دیگر دوربین های دام دید در شب امکان استفاده از دوربین با کاربردهای امنیتی را نیز ایجاد می کنند چون در صورت وجود حرکت در طول شب نیز دوربین ضبط تصویر خواهد داشت.

 

(Box Camera) دوربین های مداربسته باکس   
 
دوربین های باکس دوربین های با کیفیت تصویر متوسط به بالا هستند. این دوربین ها عموما فاقد لنز هستند و باید با توجه به کاربرد دوربین لنز مناسبی را برای آن انتخاب کنید. دوربین های باکس برای نصب داخلی طراحی شده اند اما در صورت نیاز به نصب خارجی می توانید با نصب یک قاب (کاور) فلزی یا کامپوزیتی و قرار دادن دوربین در آن از این دوربین ها در مکان های مختلف استفاده کنید.
برای استفاده از این دوربین های به صورت دید در شب باید از لامپ های اینفرارد جداگانه استفاده کنید. قبلا در مورد حداقل نور مورد نیاز برای تشکیل تصاویر صحبت کرده بودیم. باید بدانید که حداقل نور مورد نیاز برای دوربین های باکس به نسبت کمتر از بقیه دوربین هاست از این جهت این دوربین ها دید بهتری را در شب بریا شما ایجاد خواهند کرد.


(Bullet Camera) دوربین های مداربسته بولت   دوربین های مداربسته بولت/تکنودید
 
دوربین های بولت، دوربین هایی هستند که با هدف استفاده در مکان های غیر مسقف طراحی  شده اند. این دوربین ها در دو نوع با لنز ثابت و با لنز وریفوکال ساخته می شوند اما امکان نصب لنز خارجی ندارند. در موقع خرید چنین دوربین هایی باید حتما به اندازه لنز دوربین توجه کنید.
در صورتی که نیاز به گرفتن یک تصویر از فاصله زیاد دارد از لنزی با فاصله کانونی بالا استفاده کنید تا تصویر دوربین برای گرفتن محیط اطراف به هدر نرود.
دوربین های بولت معمولا با یک قاب فلزی ساخته می شوند و قاب آنها طوری است که امکان ورود باران به داخل قاب یا خیس شدن شیشه دوربین را به حداقل برساند. در صورت نیاز امکان باز کردن سایه بان دوربین نیز وجود دارد.
توجه داشته باشید که برای نصب این دوربین های باید از یک پایه مناسب استفاده کنید. معمولا دوربین به همراه یک پایه چندکاره عرضه می شود.

 


(Miniature Camera) دوربین های مداربسته مینیاتوری   

 
دوربین های مینیاتوری با هدف ایجاد امکان نظارت غی

دوربین های مداربسته مینیاتوری/تکنودید/TECHNODID

ر محسوس طراحی شده اند. استفاده از این دوربین ها به صورتی که امکان دیدن وجود داشته باشد در واقع فلسفه وجودی این دوربین های را از بین می برد. در صورتی که می خواهید از یک دوربین ارزان برای نظارت محسوس استفاده کنید بهتر است به جای دوربین مینیاتوری از دروبین های دام استفاده کنید.
کیفیت تصویر این دوربین ها عموما ضعیف تا متوسط است. این دوربین ها عموما دارای یک لنز فیکس هستند و طوری طراحی شده اند که بتوان آنها را به راحتی در یک محیط کوچک جای داد. این دوربین ها قابلیت دید در شب ندارند گرچه ممکن است با اضافه کردن LEDهای مادون قرمز تصویری با کیفیت پایین به شما بدهند.


PTZ دوربین های مداربسته   
 
دوربین های PTZ دارای امکان کنترل کامل از راه دور هستند. این کنترل شامل میزان زوم و زاویه دید دوربین خواهد شد. فوکوس این دوربین ها به صورت اتوماتیک پس از حرکت تنظیم می شود. میزان زوم و زاویه حرکت این دوربین ها برای مدل های مختلف و با توجه به کاربردهای مختلف متفاوت است.
توجه داشته باشید که دوربین های PTZ با قابلیت زوم زیاد (بالای 20X) معمولا برای استفاده در مکان های بزرگ مثل سوله ها ساخته شده اند. استفاده از یک دوربین با قابلیت زوم در یک اتاق کوچک در واقع چیزی جز هدر دادن پول نیست. قیمت دوربین های PTZ استفاده از آنها را تا حد زیادی محدود کرده است.PTZ دوربین های مداربسته/تکنودید/TECHNODID
یکی از خصوصیات دیگر این دوربین ها امکان تعریف کردن پری ست (Preset) برای دوربین است. پری ست در واقع نقاطی هستند که دیدن انها برای شما دارای اهمیت است. برای مثال در یک کارگاه شما می توانید زاویه دید دوربین را برای دید هر میز کار به صورت یک پری ست تعریف کرده و سپس تنها با وارد کردن عدد پری ست دوربین به طور خودکار میز کار مربوطه را نشان خواهد داد.

 


(Array Camera) دوربین های مداربسته اری   
 
این دروبین های به صورت تخصصی با هدف دیدن با یک زاویه محدود طراحی شده اند. فاصله کانونی این دوربین های معمولا بالای 8 میلیمتر است و در وصورت دید در شب بودن LEDهای دید در شب آنها طوری طراحی شده اند که اشعه مادون قرمز را به صورت یک طیف فشرده تنها در جهت دید دوربین منتشر کنند.
در صورت نیاز به استفاده از دوربین در یک مکان دور و زاویه دید محدود می توانید از این دوربین ها استفاده کنید.(Array Camera) دوربین های مداربسته اری/تکنودید/TECHNODID